Over mij

Wie ben ik

Over mij

Mijn naam is Rixt Nijenhuis-Huls, ik woon samen met mijn man Pieter en onze 4 kinderen net buiten Marsum, een dorp aan de rand van Leeuwarden. Ik ben opgeleid tot Arts Verstandelijk Gehandicapten en kaderarts palliatieve zorg maar wilde mij daarnaast graag verder ontwikkelen op een ander gebied en dit combineren met mijn grote passie voor paarden.

Opleiding

Ik heb bij Caprilli Coaching & Training de opleiding tot gecertificeerd (kinder)paardencoach gevolgd. Ik heb daar onder andere de volgende modules gedaan: Basis Paardencoaching, Paardencoaching en Trauma, Paardencoaching voor kinderen, Systemische paardencoaching en Paadencoaching en dementie. Naast het leren coachen heb ik daar zelf meermaals de bijzondere kracht van het paard mogen ervaren.

Waar komt de naam paardwizer vandaan?

Tijdens een sessie paardencoaching gaan we met het paard samen op ontdekking, het paard “wijst” ons de weg en laat je vaak terugkijken naar de weg die je tot nu toe hebt afgelegd om spanningen die ontstaan zijn in het verleden te doorleven en los te laten. Het Friese woord voor wegwijzer is Paadwizer.